19 setembre

Curs online: Eines per emprendre amb èxit en la il·lustració. Aspectes jurídics, fiscals, laborals i professionals per a creadors/es (5a convoc.)

Horari: 16 a 19 h
Lloc: Curs online

Descripció
Començar en el món de la il·lustració és molt més que dominar les tècniques pròpies de la narració gràfica. Els contractes, les factures, el paperam amb l’administració, la cerca de clients, són algunes de les preocupacions que sorgeixen a l’inici de l’activitat professional.
Aquesta formació va adreçada a conèixer tots aquests aspectes de la professió que no corresponen a l’àrea creativa però que en certa manera la paralitzen. Prendre més consciència d’aquests aspectes paral·lels ens farà desenvolupar amb més seguretat i eficàcia les nostres habilitats artístiques.

Requisits previs: No és necessari cap requisit previ

Estructura del curs
El curs consta d’una sessió formativa online de 3 hores de duració.
Quan acabi el curs tots els alumnes podran enviar els seus dubtes per email a les docents.

Temari

Tema 1: Marc Jurídic i legal per artistes
Aspectes bàsics la de Llei de Propietat Intel·lectual
Definició obra
Definició autor
Definició drets de propietat intel·lectual: Drets morals i Drets Patrimonials.
Durada i límits dels drets de propietat intel·lectual
Altres qüestions pràctiques-legals de la professió

Tema 2: Aspectes fiscals i laborals
L’il·lustrador com a treballador autònom
Hisenda i Seguretat Social per als autors
Impostos a tenir en compte: IVA i IRPF
Com fer una factura

Tema 3: Perfil professional, cerca de clients i realització de pressupostos
Perfil professional: pàgina web, portafoli, xarxes….
Cerca de clients. On trobar-los i com adreçar-s’hi
Criteris a tenir en compte per realitzar pressupostos

(Anar al formulari d’inscripció)

 

DETALLS DEL CURS

Dates i horaris
Dijous 19 de setembre de 16 a 19 h (1 sola sessió de 3 h)

Lloc
Curs no presencial. El pots realitzar des de qualsevol lloc en el qual disposis d’un ordinador i de connexió a Internet.

Preu
Socis APIC: 22 euros (Es passarà la quota per l’entitat bancària del soci/a)
Socis d’altres associacions federades d’il·lustradors: 22 euros (Es facilitarà un núm. de compte per realitzar l’ingrés)
Estudiants d’escoles oficials d’il·lustració: 22 euros (Es facilitarà un núm. de compte per realitzar l’ingrés)
No socis: 33 euros (Es facilitarà un núm. de compte per realitzar l’ingrés)

Requisits tècnics
Ordinador amb connexió a internet i plugin Flash Player instal·lat (és gratuït). El curs no podrà realitzar-se des d’un dispositiu mòbil (smart-phone, tablet, etc).

Idioma: El curs es realitzarà en castellà

Docents

Mariona Sardà.
Advocada, Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (1988 a 1993). Realització de Postgrau de Propietat Intel·lectual durant l’any 1995 a l’Institut d’Estudis Continus de la Universitat Pompeu Fabra.
Des de l’any 1993 exerceix com a Advocada portant assumptes de Dret Mercantil, Dret Civil, Dret Processal Civil i Dret de la Propietat Intel·lectual. Des de l’any 1996 és Assessora Jurídica de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), i des de l’any 2008 és Assessora Jurídica de la Asociación de Fotógrafos Profesionales de España (AFPE).
Ha estat ponent i participant a diferents cursos i xerrades a l’Escola Llotja de Barcelona, a l’Escola de Fotografia Grisart, a l’APIC (Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya) i a l’AFPE (Asociación de Fotógrafos Profesionales de España), per tractar els drets d’autor i la propietat Intel·lectual.

Gemma Cortabitarte.
Gemma Cortabitarte (Barcelona) treballa com a gerent a l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya i ofereix formació sobre les qüestions laborals en il·lustració.
És convidada anualment a donar classes en les escoles d’art i disseny de Barcelona on s’imparteixen estudis específics d’il·lustració sobre com els il·lustradors poden defensar i promocionar el seu treball (Eina, Elisava, La Massana, Bau, Idep, Escola Illa, EART, Escola d’Art Serra i Abella).
El 2010, va realitzar el treball de recerca ‘Nous suports de la il·lustració. Reptes de futur pel sector’, en el qual analitza com la digitalització pot canviar la il·lustració i com els il·lustradors s’hi han de preparar.
Ha escrit articles per diverses publicacions diàries i periòdiques i també va ser directora de la revista Guia CD Rom, especialitzada en continguts multimèdia i videojocs.
És llicenciada en periodisme, màster en política internacional i postgraduada en gestió cultural.

Com funcionen els nostres cursos online?
El funcionament és molt senzill. Des de l’ordinador de casa teva o des de qualsevol lloc en que et puguis connectar a Internet amb el teu ordinador, podràs seguir la classe de forma virtual.

Per tenir accés al curs et donarem 48 h abans un link perquè accedeixis a l´aula de forma senzilla. Pots fer preguntes al final de la classe al xat que hi haurà. També podràs enviar els teus dubtes a la professora al seu correu electrònic.

Si no ho has fet mai, ja veuràs que és molt fàcil i que et sentiràs molt còmode.

(Vull inscriure’m)

En cas de no haver un mínim de places confirmades, l’APIC es reserva el dret de cancel·lar el curs
No s’acceptarà la devolució de l’import del curs pagat abans de 48 h de l’inici del curs sense una causa justificada.