Comunicat de l’APIC sobre la ‘Guía de 500 ilustradores’ de Gràffica
Author:  |  Published at  | 

Ens alegrem que Gràffica hagi tingut en compte les consideracions i comentaris que han anat sorgint aquests dies sobre la publicació ‘Guía de 500 ilustradores’. A la Junta de l’APIC es va debatre el tema i es van considerar les diverses informacions que havien sorgit tant a les xarxes com als correus de les diverses associacions professionals.

Vam redactar i consensuar un comunicat que, tot i que Gràffica ha decidit cancel·lar la guia, pensem que continua sent vigent, no només per aquesta ocasió, si no per a qualsevol altra circumstància on puguem tenir dubtes sobre l’exercici dels nostres drets.

 

Comunicat sobre la Guía de 500 ilustradores

Des de l’APIC ens sumem als diversos comunicats que han sorgit sobre la ‘Guía de 500 ilustradores’ que Gràffica vol publicar.

Creiem que els continguts gràfics que generen els il·lustradors i il·lustradores, no haurien de ser la base sobre la qual, a través de qualsevol suport, s’obté un benefici econòmic del qual proporcionalment l’autor o autora no n’obté un altre.
Entenem que com a creadores i creadors de continguts hem de fer valdre que qui viu dels nostres continguts ens ha de permetre també a nosaltres viure d’ells.

En tot cas, tot i que és una pràctica habitual en moltes guies publicitàries, no veiem clar pagar per ni tan sols saber si podrem formar part de la publicació. Per a nosaltres, és una qüestió de mínims cobrar per la nostra feina.

La proposta de Gràffica és una iniciativa privada i per tant la decisió de tirar-la o no endavant és de la mateixa empresa. Des de l’APIC pensem que és molt important el debat que s’ha generat al voltant d’aquesta qüestió, i si bé creiem que la decisió de participar-hi és individual, també opinem que les decisions individuals afecten el conjunt de la professió.’

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable Associació Professional d’Il·lustradors  de Catalunya
Finalitat Tractarem les seves dades per publicar els seus comentaris
Drets dels titulars D’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, i d’oposició al tractament, dirigint-se al registre d’entrada a info@apic.es

Per saber més sobre la nostra política de privacitat cliqui aquí

.