Daniel Roig

Daniel Roig

Ilustrador formado en la Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona y en la Escola Massana Centre d'Art i Disseny. Licenciado en Biologia por la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzado en ilustración científica y dibujo naturalista, usando un amplio abanico de técnicas digitales y tradicionales, pero lo que más le gusta es dibujar dinosaurios.
Compartir

Els lleons africans (Panthera leo) depreden a la megafauna de la sabana, principalment nyus (Connochaetes taurinus), zebres (Equus quagga), facoquers (Phocochoerus africanus) i búfals (Syncerus caffer). En certs casos, també s’atreveixen amb girafes (Giraffa camelopardalis) o fins i tot elefants joves (Loxodonta africana).

Els lleons són els únics felins que caçen formant un grup coordinat. Quan la seva presa és un animal molt més gros que ells, com ara un búfal, l’esbart de lleons ha de recórrer a la seva superioritat numèrica, cooperant entre ells per aïllar del ramat al membre més feble. Però el resultat d’aquesta confrontació encara és incert, doncs aquestes grans banyes també podrien matar fàcilment a un lleó adult.

Aconseguir tombar-lo requereix grans quantitats de força i coordinació.