fbpx
isa loureiro

isa loureiro

Una criatura creativa nascuda en un poble del nord de Portugal, a prop de les línies que dibuixa i desdibuixa el mar, va continuar els seus estudis en la carrera de Disseny de la Universitat d'Aveiro per exercir després professionalment en un estudi de disseny a Barcelona durant 7 anys en el qual va aconseguir la categoria de dissenyadora gràfica sènior.

Sempre a prop de les línies del dibuix i il·lustrant amb passió cada projecte que emprèn, va decidir refinar les seves habilitats realitzant el Curs General d'Il·lustració a l'escola Visions - Il·lustració i Cal·ligrafia, a Barcelona. A dia d'avui treballa com Dissenyadora i Il·lustradora freelance, sempre llista a involucrar-se en projectes o comissions que posin a prova la seva imaginació i la seva mà.
Compartir

La fragmosis en la formiga arbòria Colobopsis truncata.

La fragmosis és qualsevol mètode pel qual un animal es defensa en el seu cau o niu, utilitzant el seu propi cos com a barrera.

Hi ha algunes coses més fàcils d’explicar amb una il·lustració que amb una fotografia. És per això que la il·lustració és tan important per a la comunicació científica!

Aquesta il·lustració representa la fragmosis en l’espècie de formiga arbòria Colobopsis truncata. Projecte desenvolupat per a la investigadora Olga Boet, com a projecte final per al curs d’il·lustració científica en Illustraciencia.
Vaig decidir il·lustrar una secció de l’arbre amb una perspectiva en la qual puguem veure clarament el cap i el cos de la formiga Soldat Major, i també mostrar alguns detalls del roure (on aquesta espècie de formiga es troba comunament a Europa).

Les formigues de la casta Major d’aquesta espècie passen la major part del temps dins del niu. Col·loquen el seu cap, que té una forma aplanada com un tap, en l’entrada del niu i impedeixen que formigues d’altres nius entrin en ell. Solament es retiren i deixen passar les formigues obreres que pertanyen al seu niu.

Aquesta il·lustració té una textura i aspecte final en estil d’aquarel·la, però està totalment feta amb mitjans digitals.

Altres il·lustracions Veure totes les il·lustracions