fbpx
isa loureiro

isa loureiro

Una criatura creativa nascuda en un poble del nord de Portugal, a prop de les línies que dibuixa i desdibuixa el mar, va continuar els seus estudis en la carrera de Disseny de la Universitat d'Aveiro per exercir després professionalment en un estudi de disseny a Barcelona durant 7 anys en el qual va aconseguir la categoria de dissenyadora gràfica sènior.

Sempre a prop de les línies del dibuix i il·lustrant amb passió cada projecte que emprèn, va decidir refinar les seves habilitats realitzant el Curs General d'Il·lustració a l'escola Visions - Il·lustració i Cal·ligrafia, a Barcelona. A dia d'avui treballa com Dissenyadora i Il·lustradora freelance, sempre llista a involucrar-se en projectes o comissions que posin a prova la seva imaginació i la seva mà.
Compartir

Per a aquest projecte era necessari crear una portada de revista que, d’una forma conceptual i directa, parlés de la principal característica de les vacunes mRNA (o ARN missatger) que s’estan desenvolupant per a combatre el Covid19.

A diferència de moltes vacunes convencionals que es basen en el virus sencer inactiu, les vacunes de mRNA introdueixen en les nostres cèl·lules solament la informació genètica de la proteïna S (Spike) del virus, que són les espículas que tant el caracteritzen. Llavors, amb la informació d’aquest ARN (àcid ribonucleic) les nostres cèl·lules comencen a reproduir còpies de la proteïna S, que no ens afecten la salut però serveixen perquè els nostres anticossos les identifiquin i reconeguin posteriorment, creant immunitat, en el cas que el virus real entri en el nostre cos.

Per a la il·lustració d’aquesta portada de revista, vaig buscar una composició i una paleta de colors que fos impactant i cridanera, que inspirés als lectors a comprar-la i llegir-la.

Vaig fer una extensa recerca sobre la forma i estructura del virus SARS-CoV-2, responsable de la malaltia Covid19, analitzant la forma de totes les seves proteïnes. Vaig representar un únic virus, en gran grandària i centrat en la portada, amb una paleta de color càlida i contrastada amb el fons.

Per a donar-li un missatge positiu i d’esperança a aquesta portada, el virus està sent atacat per la immunoglobulina, els nostres anticossos, com a resultat de l’eficàcia de la vacuna. En primer pla represento la vacuna amb una connexió a una de les espículas del virus, donant a entendre que la seva informació genètica és el component principal de les vacunes ARN missatger.

Altres il·lustracions Veure totes les il·lustracions